- et glass frossent selvkokt kyllingkraft
- en sommerkottelett
- en liten bit squash
- en boks kikerter
- to tørre gulrøtter
- en charlottløk
- en dasj salt, pepper, timian, chili, spisskummen og basilikum.
Resultatet ble over all forventning. Det gikk veldig kjapt med hjelp av tining i micro. Smaken var helt fortreffelig, jeg elsker grønnsaker og kikerter! Sunnhetsgraden er i tillegg relativt høy ettersom kikerter inneholder masse fiber, protein, B-vitaminer og sikkert mye andre næringsrike ting, gulrøtter har A vitaminer og sist men ikke minst kraft kokt på bein er langt mer næringsrikt enn en buljongterning eller glutanamat(?) fra suppeposer. Det kjekkeste med en slik gryte er at man kan fylle kjelen med akkurat det man har og det man har lyst på og da blir smaksopplevelsen ny og spennende hver eneste gang. Ofte bruker jeg kokkosmelk vis det er i hus.
Så min oppfordring i dag er: vær kreativ og bruk fantasien når du lager mat, bruk det du har i hus og ikke vær redd for å få en litt dårlig middagsrett. Hakuna Matata: Det skjer meg til tider, og da lærer jeg mest. Glemmer ikke fiskesuppene med for mye salt, for mye hvitvin og for gammel makrell. Det skjer aldri igjen!!
Kjekt med mange nye blogginnlegg - me like!!:) Ja, du er kreativ, men når det gjelder middagslaging og kreativitet her i huset, overlater jeg det til Simon!!:)
SvarSlettkoselig at du følger med Gunnveig. Må jo trene nå, så det blir ordentlig blogging når jeg reiser ut:) Når det gjelder middagslaging er jeg jo imponert over din daglige innsats. Husk, mitt første møte med deg var jo at du IKKE likte mat, sånn generellt og da spesifikt matlaging. Stå på Gunnveig, gourmetmaten kan Simon stå for:)
SvarSlettDu e en inspirasjon! :) Kikerter skal inn i vår meny etterhvert også. Foreløpig strever jeg med de derre linsenen. De to andre er under middels begeistret...
SvarSlettDu og Kathrine er mine forbilder på den fronten!
SvarSlettHei hei Rita.
SvarSlettVi fikk vel aldri sagt ordentlig ha det til hverandre før du forsvant/ jeg forsvant/ mange forsvant... Og ikke ble vi veldig godt kjent heller, i og med at jeg stort sett satt og trøkket oppi brakka med guttene. Men jeg fikk så pass sansen for ditt blide trønderåsyn (sant det er noe med oss trøndere?!), at jeg har bestemt meg for å følge deg på reisen din. Har god tid nå vettu, med en kommende vestlandstrønder i magen, som sikkert ikke har tenkt å komme ut før det et høyst nødvendig. Jeg håper du får to spennede og artige år i afrika, uten veskenapping.
Smil fra Heidi
Hei, Heidi! Så kjekk melding fra deg!! Veldig kjekt at du vil følge med. Takk for et fint år på Ulsmåg, noen kjekke små prater i lunsjen:) Ha en god sommer, og lykke til med vestlandstrøndern til høsten. Legg gjerne igjen en melding i ny og ne så jeg får høre hvordan det står til med deg på Os:)
SvarSlettRita. Har endelig somla meg til å lese bloggen din. Mitt kjøleskap inneholder stort sett dei same ingrediensene som dine. Kanskje eg har ein skjult drøm om å vere glutenallergiker...
SvarSlettI alle fall...håper du har gode dagar. Skal stikke innom bloggen din med jevne mellomrom framover. Viss du er i Bergen framover så gi gjerne beskjed.
Kristin